Fulgi De Ovaz (Fin) 500g ALL FOR NATURE



  • 7.10RON

  • Brand:All For Nature
  • Cod Produs: 64405
  • Disponibilitate: In Stoc Cantitate: 54

Ovăzul este o cereală integrală, adesea consumată la micul dejun sub formă de porridge, datorită numeroaselor beneficii pe care le aduce organismului. Fibra dietetică și mineralele prezente în ovăz țin la distanță multe probleme de sănătate, precum infecțiile și afecțiunile cardiovasculare, și îmbunătățesc aspectul pielii atunci când este folosit ca remediu extern.

Datorită procesului de producție blând, aproape toate substanțele nutritive din compoziția fulgilor de ovăz rămân active. Din acest motiv, fulgii de ovăz sunt un ingredient de bază în multe preparate vegane și nu numai. În plus, ovăzul nu conține gluten, asta dacă nu a fost contaminat cu grâu în timpul procesării, fiind recomandat persoanelor care suferă de alergii sau de intoleranță la gluten.

Ce contin fulgii de ovaz:

00 de grame de fulgi de ovăz conțin 389 calorii, 8% apă, 16.9 grame de proteine, 66.3 grame de carbohidrați, 10.6 grame de fibre și 6.9 grame de grăsimi. 

În plus, în compoziția fulgilor de ovăz se găsesc trei tipuri de amidon, care acționează diferit de amidonul din alte cereale. Primul tip de amidon se găsește în proporție de 7%, este descompus cu ușurință și se absoarbe sub formă de glucoză. Cel de-al doilea tip de amidon (22%) se digeră mai lent, iar amidonul rezistent (25%) funcționează precum fibrele: stimulează digestia și îmbunătățește sănătatea intestinului.

Alți compuși ce se găsesc în fulgii de ovăz sunt aventramidele, compuși fenolici specifici ovăzului cu puternice proprietăți antioxidante. Aceștia contribuie la reducerea inflamațiilor de la nivelul arterelor, reglând presiunea arterială.

Din compoziția fulgilor de ovăz nu lipsesc nici vitaminele și mineralele. Printre cele mai importante se numără vitaminele B1, B5 și E, acidul folic, magneziul, fosforul, cuprul, fierul și zincul.

În afară de faptul că sunt o sursă bună de substanțe nutritive, fulgii de ovăz pot ține la distanță multe probleme de sănătate dacă sunt incluși în alimentație. Iată ce beneficii oferă organismului!

Protejează inima: Antioxidanții prezenți în fulgii de ovăz previn apariția afecțiunilor cardiovasculare, iar fibrele dietetice din compoziția lor contribuie la scăderea colesterolului “rău” (LDL), fără a modifica nivelul colesterolului “bun” (HDL). Fulgii de ovăz conțin și lignani, în special enterolactone, care protejează inima de cele mai comune afecțiuni cardiovasculare.

Contribuie la ameliorarea diabetului de tip 2: Beta-glucanul, o fibră solubilă din fulgii de ovăz, contribuie la reglarea nivelului de zahăr din sânge, potrivit cercetătorilor canadieni. Într-un studiu realizat de către oamenii de știință de la Spitalul Universitar Mannheim din Germania se arată că pacienții cu diabet de tip 2 și cu rezistență severă la insulină au reușit să reducă doza de insulină pentru stabilizarea glucozei din sânge cu până la 40%, după ce au consumat fulgi de ovăz în fiecare zi, timp de 4 săptămâni.

Stimulează imunitatea în fața infecțiilor: Fulgii de ovăz au fost atenți studiați în raport cu răspunsul imunitar al organismului în fața infecțiilor. Beta-glucanul din compoziția ovăzului ajută neutrofilele să ajungă mai repede în zona în care există o infecție în corp și le îmbunătățește capacitatea de a elimina bacteriile care au dus la apariția infecției.

Îmbunătățesc calitatea somnului: Aminoacizii și alți nutrienți din fulgii de ovăz stimulează producția de melatonină, un hormon prezent în organism care induce somnul. În plus, prin consumul de fulgi de ovăz este stimulată producția de insulină, ajutând astfel căile neuronale să primească triptofan, un aminoacid care acționează ca un sedativ pentru creier. Mai mult de atât, vitamina B6 din compoziția ovăzului ajută la reducerea stresului, un factor declanșator al insomniilor. 

Combat constipația: Fulgii de ovăz sunt o sursă importantă de fibre solubile și insolubile, care ajută la reglarea digestiei și la stimularea mișcărilor intestinale, prevenind astfel apariția constipației.

Mențin senzația de sațietate: Beta-glucanul din compoziția fulgilor de ovăz ajută la menținerea senzației de sațietate pentru mai mult timp, potrivit oamenilor de știință din Danemarca. Totodată, această fibră solubilă favorizează eliberarea peptidei YY, un hormon produs în intestin odată cu consumul de alimente. S-a demonstrat că acest hormon de sațietate contribuie la reducerea numărului de calorii consumate și poate scădea riscul apariției obezității, potrivit cercetătorilor din cadrul Universității Wollongong, Australia.

Cresc nivelul de energie: Întrucât carbohidrații sunt sursa principală de energie a organismului, specialiștii recomandă consumul de ovăz pentru un tonus bun. Carbohidrații din compoziția fulgilor de ovăz sunt descompuși mult mai lent în organism, spre deosebire de carbohidrații din alte alimente, ceea ce înseamnă că nu cresc rapid nivelul zahărului din sânge așa cum se întâmplă, spre exemplu, în cazul consumului de dulciuri. În plus, vitaminele din complexul B (tiamina, niacina și acidul folic) ce se găsesc în fulgii de ovăz lucrează împreună pentru a ajuta organismul să metabolizeze energia.

Scrie un review

Te rugam sa te conectezi sau sa creezi un cont pentru a lasa un review

Adauga produs special in lista saptamaniiProdus special