Arahide Crude In Coaja 500g ALL FOR NATURE



  • 10.80RON

  • Brand:All For Nature
  • Cod Produs: 64745
  • Disponibilitate: In Stoc Cantitate: 15

Arahidele, cunoscute sub denumirea științifică de Arachis hypogaea, sunt o specie de leguminoase originare din America de Sud, Mexic și America Centrală. În prezent, sunt cultivate oriunde în lume unde există o climă favorabilă, cu perioade calde și multă ploaie. Cu toate că fac parte din familia leguminoaselor, acestea sunt adesea cuprinse în categoria nucilor și sunt consumate precum migdalele și cajuul, ca atare sau în diverse rețete culinare. Pe lângă faptul că sunt gustoase, arahidele sunt și hrănitoare și au mai multe beneficii pentru organism. Descoperă ce conțin și cum consumul de arahide te poate ajuta să ai o sănătate de fier!

Consumate cu moderație, arahidele furnizează corpului o serie de substanțe nutritive.

-Sursă de proteine

Arahidele sunt o sursă excelentă de proteine, oferind 25.8 grame per 100 de grame sau aproximativ jumătate din necesarul zilnic de proteine ​​al unei persoane. Doza zilnică recomandată de proteine este de 46 de grame pentru femei și de 56 de grame pentru bărbați. Proteinele sunt necesare pentru formarea și repararea celulelor corpului. Cantitatea de proteine ​​de care are nevoie o persoană variază în funcție de vârstă și de efortul fizic depus zilnic.

-Sursă de grăsimi sănătoase

Majoritatea grăsimilor care se găsesc în compoziția arahidelor sunt grăsimi mononesaturate și polinesaturate, care aduc beneficii organismului. Un consum constant de grăsimi sănătoase ajută la menținerea unui nivel optim de colesterol în organism, scăzând astfel riscul bolilor de inimă.

-Sursă de fibre dietetice

În compoziția arahidelor se găsesc și fibre dietetice. 100 de grame de arahide conțin 8.5 grame de fibre dietetice. Doza zilnică recomandată de fibre este de 34 de grame pentru bărbați și de 28 de grame pentru femei. O dietă bogată în fibre ajută, de asemenea, la îmbunătățirea nivelului de colesterol “bun” din sânge și la scăderea riscului de a suferi de boli de inimă, obezitate și diabet de tip 2.

-Sursă săracă de carbohidrați

Datorită faptului că arahidele abundă în proteine, grăsimi bune și fibre, dar au un conținut scăzut în carbohidrați, indicele glicemic al acestor nuci este foarte scăzut. Acest lucru înseamnă că organismul digeră și absoarbe mai lent carbohidrații, împiedicând astfel o creștere rapidă a nivelului de zahăr din sânge.

-Sursă de vitamine și minerale

36.5 grame de arahide crude conțin 47% din doza zilnică recomandată (DZR) de cupru, 31% din DZR de mangan, 24% din DZR de molibden, 20% din DZR de fosfor, 28% din DZR de vitamina B3, 22% din DZR de acid folic (vitamina B9), 21% din DZR de biotină (vitamina B7), 20% din DZR de vitamina E și 19% din DZR de vitamina B1.

-Sursă de antioxidanți

Miezul unei arahide conține o serie de antioxidanți: acid p-coumaric, principalul antioxidant din compoziția arahidelor; resveratrol, antioxidant ce se găsește și în boabele de struguri; izoflavone, o clasă de antioxidanți polifenolici. Toate aceste tipuri de antioxidanți lucrează împreună pentru buna funcționare a organismului.

Când sunt consumate în mod constant, dar cu moderație, arahidele au efecte benefice asupra corpului, grație tuturor substanțelor active pe care le conțin. Iată de ce este bine să le incluzi în alimentație:

-Scad riscul bolilor de inimă

Consumul de arahide poate proteja împotriva bolilor coronariene, potrivit oamenilor de știință din cadrul Școlii de Sănătate Publică Harvard din Boston, SUA. Cercetătorii susțin că arahidele au capacitatea de a reduce colesterolul “rău” din sânge, prevenind astfel înfundarea vaselor de sânge și reducerea fluxului sangvin către inimă.

-Normalizează nivelul zahărului din sânge

Când arahidele sunt consumate după o masă bogată în alimente cu indice glicemic mare, acestea au rolul de a normaliza nivelul zahărului din sânge, datorită conținutului de fibre, dar și a magneziului și a uleiurilor sănătoase pe care le conțin. Astfel, consumate cu moderație, arahidele țin sub control glicemia și previn apariția diabetului zaharat de tip 2, potrivit specialiștilor din cadrul Institutului de Tehnologie Chimică din Mumbai, India.

-Cresc nivelul energiei din corp

Arahidele sunt o sursă bună de proteine și fibre care ajută la conversia carbohidraților în energie. Conținutul de proteine ​​din arahide este de aproximativ 25% din totalul caloriilor sale. Combinația de fibre și proteine ​​din arahide încetinește procesul digestiv pentru a facilita o eliberare constantă de energie în organism.

-Protejează împotriva bolii Alzheimer

Aimentele bogate în niacină, precum arahidele, protejează împotriva bolii Alzheimer și a declinului cognitiv care poate apărea odată cu înaintarea în vârstă, potrivit cercetătorilor americani. Acest beneficiu a fost confirmat și de către cercetătorii din Mumbai, India, în urma unui studiu realizat pe un lot de 4000 de persoane cu vârste de peste 65 de ani, care arată că niacina încetinește rata declinului cognitiv.

-Împiedică apariția depresiei

Eliberarea insuficientă de serotonină de către celulele nervoase din creier este responsabilă pentru declanșarea tulburărilor depresive. Arahidele conțin un aminoacid cunoscut sub numele de triptofan, care ajută la eliberarea serotoninei, combătând astfel simptomele depresiei. Poate spori efectele antidepresive ale serotoninei atunci când există o creștere a serotoninei în sânge.

-Bune pentru piele și păr

Grăsimile mononesaturate, vitaminele și antioxidanții din compoziția arahidelor le transformă într-un aliment benefic pentru piele și păr. Vitaminele C și E întârzie apariția semnelor îmbătrânirii, alături de resveratrol, meținând tenul curat și strălucitor. În plus, vitaminele din complexul B prezente în arahide acționează în mod benefic asupra părului, favorizând creșterea frumoasă și sănătoasă a acestuia.


Scrie un review

Te rugam sa te conectezi sau sa creezi un cont pentru a lasa un review

Adauga produs special in lista saptamaniiProdus special